Selecteer een pagina

Kosten keuken laten spuiten

KeukenSpuitenBrabant

Kosten keuken laten spuiten: Wat je moet weten

Kosten keuken laten spuiten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is een populaire keuze voor huiseigenaren die hun keuken een frisse, nieuwe uitstraling willen geven zonder de kosten en het gedoe van een volledige renovatie. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van het laten spuiten van je keuken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wat kost het om je keuken te laten spuiten?

Als je overweegt je keuken te laten spuiten, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De prijs kan variëren afhankelijk van de grootte van je keuken, het type materiaal van de keukenkastjes, en de gekozen verfsoort. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de €1.000 en €3.000 voor een gemiddelde keuken. Dit is aanzienlijk goedkoper dan het volledig vervangen van je keukenkastjes, wat al snel kan oplopen tot €10.000 of meer.

Bij het keuken renoveren door middel van spuiten, wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige verf die speciaal is ontworpen voor keukens. Deze verf is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vet en vocht. Het resultaat is een keuken die er weer als nieuw uitziet, zonder de hoge kosten van een volledige renovatie.

Voordelen van je keuken laten spuiten

Het laten spuiten van je keuken biedt verschillende voordelen:

 • Kostenbesparing: Zoals eerder genoemd, is het spuiten van je keuken veel goedkoper dan het vervangen van de keukenkastjes.
 • Snelle uitvoering: Het spuiten van een keuken kan meestal binnen een paar dagen worden voltooid, terwijl een volledige renovatie weken kan duren.
 • Duurzaamheid: De verf die wordt gebruikt voor het spuiten van keukens is zeer duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage.
 • Veelzijdigheid: Je kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen om je keuken precies de look te geven die je wilt.

Materialen die geschikt zijn voor keukenspuiten

Niet alle materialen zijn even geschikt om te spuiten. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen en hoe ze reageren op spuitverf:

 • Hout: Hout is een veelzijdig materiaal dat goed reageert op spuitverf. Het vereist echter een goede voorbereiding, zoals het aanbrengen van een primer, om een gelijkmatige afwerking te garanderen.
 • MDF (Medium-Density Fiberboard): MDF heeft een glad en uniform oppervlak, wat het ideaal maakt voor spuitverf. Het is echter gevoelig voor vocht, dus een goede afdichting is essentieel.
 • Spaanplaat: Spaanplaat is kosteneffectief maar kan oneffenheden vertonen. Het vereist zorgvuldige voorbereiding en het gebruik van hoogwaardige vulmiddelen voor een gladde afwerking.

Waarom kiezen voor een professionele spuitservice?

Het spuiten van een keuken is een vak apart en vereist de juiste technieken en materialen om een duurzaam en mooi resultaat te bereiken. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een professionele spuitservice in te schakelen:

 • Ervaring en expertise: Professionele spuiters hebben de kennis en ervaring om je keuken perfect af te werken.
 • Kwaliteitsmaterialen: Ze gebruiken hoogwaardige verf en apparatuur die je als doe-het-zelver misschien niet tot je beschikking hebt.
 • Tijdsbesparing: Een professional kan de klus snel en efficiënt klaren, zodat je niet wekenlang in een bouwplaats leeft.
 • Garantie: Veel professionele spuitservices bieden garantie op hun werk, wat je extra gemoedsrust geeft.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Ben je klaar om je keuken een nieuwe look te geven? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij komen graag persoonlijk langs om je keuken te beoordelen en je een nauwkeurige prijsopgave te geven. Met onze expertise en hoogwaardige materialen zorgen we ervoor dat je keuken er weer als nieuw uitziet, zonder de hoge kosten van een volledige renovatie.

Laat je keuken spuiten door professionals en geniet van een frisse, nieuwe uitstraling die jaren meegaat. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

KeukenSpuitenBrabant

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit en service, met een vleugje Brabantse gastvrijheid!

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan huis

Jouw droomkeuken binnen 1 week!

Geen aanbetaling, betaal als je tevreden bent!

3 jaar garantie op al ons spuitwerk

Kostenbesparend